Hur man fångar en Muskellunge

Hur man fångar en Muskellunge

Muskellunges - även känd som muskies - är den största fisken i gädda familjen. Typiskt för alla gädda, de är grymma rovdjur och äter nästan allt som rör sig. Sportfiskare pris muskies för deras otroliga kamp i slutet av en rad och deras företag, välsmakande kött. Personer som arbetar med att äta en hälsosam kost Savor muskies eftersom de är rovfiskar och inte äter döda eller ruttnande djur. Fiske efter muskies kräver att du härma betesfisk med din lockbete.

Instruktioner


•  Knyt en ledare till din lina. Ledare är viktiga eftersom muskies har vassa tänder som kommer att skära en fiskelina och är kända för sin grymma striderna. Få sötvattensfisk har jämförbara kamp. Knyt ett lockbete till ledaren. Anglers använder ofta jerkbaits för muskies. Jerkbaits härma en skadad fisk genom att stiga till toppen av vattnet, snabbt dykning, stiger igen och sedan dykning. Spinnerbaits, crankbaits och bucktails arbetar också för muskies. Du kan använda något som verkar vara en fisk, grub eller crawdad eller sötvatten räkor.

•  Fiska rätt hål, beroende på vad du vill. Fiska djupare vatten, om du vill ha en stor Muskie. Fiskar närmare land, om du är mer bekymrad om att fånga ett stort antal muskies än fånga en trofé Muskie.

•  Fisk när muskies är mest aktiva. En muskie börjar jakten innan gryningen och vara aktiv i ett par timmar efter soluppgången. Från sent på morgonen genom middagstid och in på eftermiddagen, muskies är mindre aktiva och betydligt mindre aggressiva. De blir aktiv igen från sen eftermiddag till mörkt. Även om du kan fånga en muskie när som helst på dagen, dina odds är bättre när muskies aktivt jakt.

Tips och varningar


  • Eftersom muskies jagar främst betesfisk, de lever och jaga där betesfisk lever och foder. Vanligtvis små fiskar lever nära stranden där de kan gömma sig i gräset och alger. Större betesfisk lever längre från stranden. De största muskies kommer förmodligen att vara i djupare vatten, och de mindre blir närmare stranden.