Hur att steka hela mandlar

September 19

Hur att steka hela mandlar

Kommersiellt beredda rostade mandlar kan innehålla oljor, socker och andra konserveringsmedel som du kan undvika om du steka hela mandlar hemma. Rostning hela mandlar ger dig möjlighet att utelämna några oljor eller smaksättning om så önskas, en process som också kallas torr rostning. Om du vill krydda upp saker och ting lite, lägga till egna mängder salt, sojasås eller jordnötsolja till mandel.

Framställning


När Rostning hela mandlar, eller rostning utan kryddor, måste du sprida ut dem på en plan yta, exempelvis en plåt, så de har gott om plats medan rostning i ugnen. Om du hellre vill använda mikrovågsugn, kan du ordna hela mandlar på en mikrovågsugn plattan innan rostning dem snabbt i apparaten.

Smaksättning


Om du till kryddor, har du gott om alternativ. Allt går - det bara beror på dina personliga preferenser. Till exempel, om du har 2 koppar hela mandlar, kan du slänga dem i 1/8 till 1/4 kopp olja - till exempel olivolja eller jordnötsolja - före spridning på en platta eller plåt för stekning. Lägg 1/8 tsk. olika kryddor till oljan som rosmarin, kummin, havssalt och peppar. De faktiska beloppen beror på dina personliga preferenser. Eller så kan du kasta hela mandlar i olja, rosta dem och strö krydda på efter att du tar bort dem från värmen.

Matlagning Temperaturer


Om du steka mandl vid en hög temperatur, kan de förlora några av sina goda fetter. Istället för att rosta dem i en ugn inställd på 350 grader Fahrenheit, använd en mycket lägre temperatur på 160-170 grader Fahrenheit. Rosta de hela mandlar i 15 till 20 minuter, rör om efter halva stektiden. Om du föredrar att använda mikrovågsugn, koka mandl på "hög" för fyra till fem minuter. Var medveten om att mikrovågsugn stekning kan äventyra näringsvärde mandel på grund av de höga temperaturer.

Lagring


Om du placerar hemlagad rostade hela mandlar i en sval miljö, såsom kylskåp, kommer de att hålla längre. Efter hela rostade mandlar är helt cool, placera dem i en lufttät behållare och placera den i kylskåp i upp till två veckor.


© 2018 logicalebiz.com | Contact us: webmaster# logicalebiz.com