Hem botemedel mot Buckboard Bacon

Hem botemedel mot Buckboard Bacon

Härdning bacon hemma kan vara ett effektivt sätt att sänka kostnaden för köttet samt gör det till ett hälsosammare alternativ än bearbetat kött. En enkel förändring för att minska fetthalten i hemmet rökt bacon är att använda en nedskärning av fläsk axeln istället för traditionellt använt sidfläsk. Fläsk axeln är en magrare styckningsdel, och kommer därför att ha mindre fett i slutprodukten. Bacon görs från fläsk axeln är känd som buckboard bacon, och det kan härdas på samma sätt som vanlig fläsk magen bacon.

Fläsk Butt


Fläsk axeln är också kallad som slaktare som "pork butt" och är den styckningsdel som används för Buckboard bacon. Antingen köpa en benfri fläsk rumpa, eller ta bort benet före härdning. Klipp bort överflödigt fett. Vikten av köttet kan variera inom vida gränser, men tjockleken bör inte överstiga ungefär 3 inches för att möjliggöra grundlig härdning. Typiskt, ju större köttstycket, desto längre tid tar det att härda.

Torr Cure


Den viktigaste ingrediensen i en bacon botemedel är salt. I fallet med en torr härdning, kan smaksättning och andra smakämnen tillsättas till saltet. För en enkel bot, kombinera 1 kopp kosher salt, 1/2 kopp farinsocker och 1 msk. spruckna svartpeppar. Applicera botemedlet frikostigt till köttet, som täcker varje yta, inklusive eventuella sprickor eller veck. Varje område av köttet utan överdrag av saltblandningen kommer att skämma bort, snarare än att bota. Placera köttet i en tillsluten plastpåse i den kallaste delen av kylskåpet för tio dagar, svarvning påsen över en gång varje dag. Medan kött botemedel, kommer vätska att extraheras och uppsamlas i påsen. Detta är inget att oroa sig. Efter de tio dagarna, ta bort köttet och skölj noggrant. Bacon är nu klar att rökas.

Våt Cure


En våt bota eller saltlösning, är en saltlösning används istället för en torr härdning. Att väta bota Buckboard bacon, kombinera tillräckligt kosher salt och honung, i lika delar, att belägga hela köttbit och tillämpa. Lägg köttet i en försluten plastpåse och ta bort så mycket luft som möjligt. Lägg köttet i den kallaste delen av kylskåpet för en vecka, vrida en gång varje dag. I slutet av veckan, ta bort köttet och skölj botemedlet bort ordentligt. Bacon är nu klar att rökas.

Kommersiella botemedel


Kommersiella härdnings ingredienser finns såsom Mortons Tender Snabb och Hi Mountain Seasonbuckboard Bacon Cure, men dessa produkter innehåller nitriter, som vissa hem kockar kan vilja undvika hälsoskäl. För att hålla nitriter och nitrater ur hemmet rökt bacon, använd inte botemedel som innehåller dem. Dock kommer bacon botas med dessa produkter håller längre än bacon botade med endast en saltbaserade botemedel. För att använda dessa ingredienser, följ anvisningarna på förpackningen.