Överskott av Motion för Opposing muskelgrupper

Överskott av Motion för Opposing muskelgrupper

För att framgångsrikt slutföra en motion, musklerna arbetar ofta i grupp. Inom dessa grupper, är musklerna indelade i antingen agonister eller antagonister. Agonist muskeln är den primära skådespelare och är ofta ansvariga för att förkorta muskeln, medan antagonisten är den sekundära skådespelare och är i allmänhet ansvarig för att förlänga muskeln. Balans i styrketräning motsatta muskelgrupper är viktigt för att undvika skador orsakade av hållfasthets obalanser.

Push och Pull


Ett förenklat sätt att överväga dina motsatta muskelgrupper är genom att organisera dem i grupper baserat på plats. Musklerna som sitter på framsidan av kroppen är ansvarig för en handling, medan musklerna på baksidan av din kropp är ansvariga för det motsatta reaktionen. Till exempel, dina bröstmuskler är aktiva under bänkpress övning, som är en tryckverkan. De motsatta muskler, ryggmusklerna, är aktiva under upprätt raden motion, vilket är en dragande rörelse.

Åtgärder och Sammandragningar


De åtgärder som dina muskler utför identifieras genom den typ av kontraktion. En koncentrisk muskelkontraktion förkortar muskeln, medan en excentrisk sammandragning förlänger muskeln. När du utför biceps biceps muskeln är agonisten muskeln; curlingfasen skulle vara den koncentriska åtgärden. Triceps skulle fungera som antagonist; den excentriska fasen skulle vara under återgång till utgångsläget.

Balansera oppositionen


Styrka obalans mellan motsatta muskelgrupper kan leda till skador. De flesta skador orsakas av den svagare muskler inte kunna stå emot en lika stor och motsatt kraft. Andra skador kan uppstå på grund av översträckning - den svagare muskelgrupp sträcker för att kompensera för ökade förkortning i den motsatta muskelgrupp. För att undvika skador, träna båda uppsättningarna av muskelgrupper lika.

Circuit av Resistance


Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar slutföra minst två dagars styrketräning per vecka. Din styrketräning träning bör omfatta åtta till 10 övningar som stärker de stora muskelgrupperna i kroppen med åtta till 12 repetitioner för 02:58 uppsättningar. Ett exempel på en balanserad krets träningspass skulle omfatta följande: bänkpress och sittande rad för bröstet och övre delen av ryggen, biceps och triceps extensions för armarna, hamstring lockar och quad tillägg för benen, buken lockar och superman tillägg för din kärna och nedre delen av ryggen.