Kan du Freeze Duxelles?

Kan du Freeze Duxelles?

Svampar är en mångsidig och smakrik ingrediens, men de är inte kända för sina hållbarheten. Färska champinjoner kan gå från perfekt att förbi deras premiärminister på bara en dag eller två, om de inte är förberedda för senare användning. De kan torkas eller sauteed fryses sedan, men en av de mest användbara sätt att hålla svampar är i form av Duxelles. Detta är en lagad ner svamp pasta som tillför smak och fukt till många klassiska rätter, och det fryser väl för framtida bruk.

Göra dina Duxelles


Du behöver ungefär ett halvt kilo svamp att göra en grundläggande sats av Duxelles - något mindre kan vara besvär - men du kan göra mer om du vill fylla frysen. Den klassiska versionen kräver försiktigt matlagning schalottenlök i lite smör tills de är genomskinliga och gyllene. Lägg finhackad svamp och koka dem i 15 eller 20 minuter. De kommer att börja släppa sina juicer efter bara några minuter, så håll omrörning tills vätskan avdunstar och schalottenlök och svamp blir en klibbig smet. Tillsätt salt och peppar, och ett stänk av vin eller vermouth efter svamp vätskan har mestadels avdunstat.

Frysning Duxelles


Precis som alla andra livsmedel, bör dina Duxelles frysas så snabbt som möjligt för att bibehålla den bästa smaken och minimera risken för livsmedelsburna sjukdomar. Så snart det är sval vid beröring, delen av INATTRAKTIV men smakrik pasta i individuella fryspåsar. För större portioner, forma pastan i en logg eller bar på bakplåtspapper och rulla den i tung plastfilm wrap. Placera paketen inne i en ytterpåse för att förlänga deras lagringstid. De Duxelles används bäst inom tre eller fyra månader, så märka och datera paketen som du frysa dem.

Använda Duxelles


När du vill använda Duxelles, tina ett paket över natten i kylskåp. Du kan tina förseglade förpackningar under rinnande kallt vatten eller - om du kommer att använda svamparna omedelbart - i din mikrovågsugn. Frysta Duxelles kan gå direkt in i soppor eller såser, där det kommer att tina när du lagar mat. Lägg upptinade Duxelles till din favorit omelett eller quiche, eller använda den för att stoppa pasta. Blandningen är en potent arom i grädde såser, risotto eller pilaff, och du kan lägga ett lager av Duxelles att vända en vanlig lasagne i lasagne con funghi. Nötkött Wellington använder ett skikt av Duxelles sprids på toppen av filén, innan det är insvept i smördeg.

Tweaking Duxelles


Göra Duxelles koncentrerar smaken av vanliga champinjoner, upphöja dem till ett helt annat plan. Ta dem ännu längre med några tweaks. En uppenbar strategi är att lägga till mer smakrika svamp, såsom cremini, portobello, shiitake eller porcini, till blandningen. Lägg nöt- eller kalvkött buljong i grytan som svampen puttra för en mer robust smak, eller använd en rejäl rött vin i stället för den traditionella vita. Finjustera Duxelles till en specifik maträtt genom att lägga till lämpliga örter, som timjan eller färsk salvia, eller ge blandningen en elegant finish med några droppar tryffelolja.