Hur berätta om en potatis kokas

Kokt potatis kan ätas som en huvud- eller sido skålen och kan även användas som ingredienser för sallader, soppor och grytor. Alla sorter av potatis kan kokas, inklusive sådana som säljs för bakning. Potatis ska vara nedsänkt i vatten att koka och måste delges helt klar för en behaglig smak och för att undvika matsmältningsbesvär. Generellt sett, den mängd tid det tar att koka en potatis beror på potatisens storlek och färskhet.

Instruktioner


•  Borra potatisen med en vass kniv. Du kan berätta om stora potatisar görs av den lätthet med vilken kniven tränger mitten av potatisen. Låt potatisen koka i flera minuter om det uppfyller motstånd nära centrum.

•  Skjut en gaffel under huden på små och "nya" potatis. Huden små potatisar går lätt sönder när potatisen är klar. Du kan också tränga igenom små och färskpotatis med en vass kniv, men gör det försiktigt för att undvika sönderfallande potatisen om du planerar att servera dem hela.

•  Avlägsna potatisen från kokande vatten försiktigt. Skiva potatisen i hälften och smaka på potatisen. Potatisen sker när texturen är mjuk och krämig.