Hur man bakar ostron i ugn

Hur man bakar ostron i ugn

Den färska mineral smak av färska ostron är bliss för vissa, men för andra råa ostron framkalla en häftig, "Nej, tack." För dem som inte ser överklagandet av ett ostron på halv-skal, garnerad med en färsk citron kil och pepparrot, kan bakade ostron vara svaret. Turn av 20-talet såg skapandet av skålen ostron Rockefeller, men många varianter för bakade ostron har skapats sedan dess. Oavsett recept du väljer, bakade ostron på halva skal göra för en speciell och läcker förrätt.

Instruktioner


•  Använd alltid handskar vid urtagning ostron.
Köp rå ostron från en ansedd fiskhandlare att säkerställa färskhet och hög kvalitet - 20 till 24 ostron fungerar bra som förrätt som tjänar 10 gäster. Ostron bör kännas tung för sin storlek och vara väl tillsluten. Shuck ostron med en tung kniv eller ett ostron urtagning av kött kniv. Håll vätskan - kallas ostron sprit --I skalet som den är full av smak.

•  Lägg de ostronskal på en rimmed bakplåten - öppna sidan uppåt, med den råa ostron och ostron vätska fortfarande i skalet. Upphäva bakplåten och förvärma ugnen till 500 grader F.

•  Tillsätt smör och mjöl i en kastrull. På medelvärme, vispa i två minuter - detta kommer att ta bort den råa mjöl smak. Långsamt grädden och vispa tills något förtjockad. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.

•  Det bästa sättet att tvätta purjolök är att dränka dem i vatten - det hjälper till att få all smuts ut.
Värm en stekpanna på medelvärme tills varm och fräs bacon tills de är knapriga. Ta bort bacon från pannan och ställ åt sidan. Lägg purjolök, selleri och en lagerblad till samma panna. Koka på medelvärme tills grönsakerna är mjuka - ca 12 minuter. Tillsätt vinet och rör om tills det absorberas. Långsamt reserverade gräddblandningen och låt sjuda i tre minuter tills något förtjockad. Lägg parmesanost och reserverade bacon. Krydda med salt och peppar.

•  Var kreativ - prova spenat och en hollandaisesås spooned över bakade ostron.
Placera 2 msk. av krämen blandningen på varje ostronskal. Strö varje ostronskal med brödsmulor. Placera in i förvärmd ugn, bakning tills blandningen är bubblig och ströbröd är gyllene, cirka åtta minuter. Servera genast och njut.

Tips och varningar


  • Oyster fyllning är en välsmakande alternativ till servering bakade ostron på halv-skalet.
  • Bär en handske när urtagning ostron att förhindra nedskärningar från kniven och skalet.