Vad gör Muffins Torka?

Vad gör Muffins Torka?

Bita i en fuktig, fluffig muffin med färska blåbär i ugn i läggs till i åtnjutande av något morgonen måltid eller mellanmål. Torra muffins kan förstöra denna glädje eftersom konsistensen faller platt från grov textur runt utsidan och delar av insidan. Några olika faktorer kan påverka kvaliteten på dina muffins, men tack och lov kan du förhindra torra muffins från att förstöra din frukost genom att följa några enkla steg.

Fel Ingrediens Mängder


Följ muffin recept noggrant; addera fel ingredienser eller belopp kan påverka det slutliga resultatet av denna mat. Lägga för mycket mjöl och inte tillräckligt med ägg eller olja kan skapa en torr konsistens, så använd ett mått för att se till att du har lagt till rätt mängd mjöl istället för att använda en grundläggande kopp eller göra en gissning. Alla ingredienser arbetar tillsammans för att göra den slutliga produkten; Följ recept noga.

Gamla Muffins


Gamla muffins som har suttit ute i flera timmar eller en dag eller två kan bli extremt torr. Som muffins blivit exponerad för luft, hårdnar utsidan gradvis. Äta muffins snart efter gräddningen hjälper till att säkerställa muffin smakar bra utan tillsatt torrhet. Håll extra muffins i en sluten plastförpackning för att hålla dem fräscha.

Fett


Den typ av fett som används för att göra muffins kan också påverka texturen av muffins. Följ receptet noga, och endast använda den typ av fett som rekommenderas. Till exempel, inte ersätta olivolja eller smör med förkorta. Stick med ingredienserna på listan, och mäta rätt mängd fett för att säkerställa dina muffins bli rätt.

Altitude Increaces


Altitude ökningar kan påverka fukt i livsmedel, vilket resulterar i torra, smulig muffins. Om du bor i ett område med en hög höjd, substitut farinsocker med strösocker, inte overbake och mäta torra ingredienserna noga.