Skapa en lista över Göra & inte göra för semester hyresgäster

May 11

Skapa en lista över Göra & inte göra för semester hyresgäster

Om du äger ett fritidshus, kanske du upptäcker att erbjuda fastigheten för hyran från tid till annan är ett lönsamt sätt att tjäna extra inkomst. Risken är dock att dina hyresgäster kan behandla ditt fritidshus som ett hotellrum, vilket innebär att de inte kommer att vara alltför bekymrad över fastighetens skötsel. Ett sätt att undvika denna möjlighet är dock att ge dina gäster med en lista över regler som syftar till att styra deras beteende. Kanske ännu viktigare, kommer en väl utformad uppsättning husregler också bidra till din sinnesfrid.

Instruktioner


•  Inspektera ditt fritidshus inför en hyra. När du gör din inspektion, anteckna de saker du förväntar dig din hyresgästen att hålla rent eller ägna särskild uppmärksamhet åt. Notera också några konstigheter i huset - en dörr som sticker eller en kran som tenderar att läcka - och hur de ska hanteras. Inkludera denna information på listan, antingen i ett separat avsnitt, eller i relevanta göra och dont: s sektioner.

•  Lista DO: s första. Här kommer du vill inkludera alla de uppgifter som hyresgästen kommer att behöva utföra för att säkerställa att ditt fritidshus fungerar smidigt. Presentera denna typ av information först kommer att göra gästerna mer mottaglig för de potentiellt mer kraftfulla don'ts finns senare i listan.

•  Lista de inte göra. Denna del av listan ska innehålla det som hyresgästen inte får göra var bosatt i ditt hem. Frågar hyresgästen inte röka inomhus, till exempel, är en typisk inte-relaterad undervisning. Gör dessa proscriptions enkelt och direkt.

•  Inkludera dina kontaktuppgifter längst ned i listan. På så vis kan din hyresgästen att ringa dig om något skulle komma upp som inte finns med på listan.

Tips och varningar


  • Undvik att använda en skämtsam ton när du skriver din lista och försök inte att över förklara saker eftersom det kan leda till förvirring.
  • Granska listan med hyresgästen innan du slår över tangenterna. Detta kommer att ge dem möjlighet att ställa frågor personligen. Om du inte är närvarande för att lämna över nycklarna, be din hyresgästen att ringa dig när han eller hon kommer till huset så att du kan ge alla nödvändiga förtydliganden.
  • Häng en kopia av listan på kylskåpet eller någon annan plats där den kommer att vara synlig. En gäst kan sedan enkelt granska listan om han eller hon behöver en påminnelse om en uppgift.

© 2018 logicalebiz.com | Contact us: webmaster# logicalebiz.com